Haber

7 yıldır değişmeyen YKS şampiyonlarının adresi: İstanbul Medipol Üniversitesi

2010 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan İstanbul Medipol Üniversitesi, kısa sürede büyük ilerleme kaydederek Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitesi konumuna gelmiştir.

Medipol; 12 fakülte, 1 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 5 enstitü, 21 uygulama ve araştırma merkezi, 141 laboratuvar, 1500 kişilik akademik kadro ve 42 bini aşkın öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Sayısal büyümesinin yanı sıra, sunduğu eğitimin kalite çıtasını her geçen gün yükselten Medipol’ün 29 lisans programı ve dil okulu, ulusal-uluslararası akreditasyonlarını tamamlayarak kalitesini tescilledi.

Türkiye’deki üniversitelerde akredite lisans programlarının ortalaması yüzde 10.65 iken Medipol’de bu oran yüzde 40.

142 ülkeden 10 binin üzerinde misafir öğrenci

Vakıf üniversiteleri arasında en çok uluslararası öğrencinin eğitim aldığı adres olan İstanbul Medipol Üniversitesi’nde 142 ülkeden 10 bini aşkın misafir öğrenci eğitim görüyor.

Japonya’dan Almanya’ya, İspanya’dan Türkmenistan’a kadar geniş bir coğrafyadan rağbet gören Medipol’de lisans programlarına uluslararası öğrenci kabulü için; SAT, ACT, ABITUR gibi uluslararası geçerliliği olan sınavlardan yüksek puan almak veya lise diplomalarından yüksek puan almak gerekmektedir.

7 yıldır değişmeyen kazananların adresi

2016’dan beri şampiyonların adresi değişmedi, YKS’den mezun olan öğrenciler 7 yıldır Medipol’ü tercih ediyor. 2022 YKS’de TÜBİTAK Ek Puanı ile Türkiye 1.’si olan iki öğrenci, Medipol’ü tek seferde kazandı. Abdullah Akif Çelikkaya ve Emirhan Şahin’in yanı sıra Türkiye 3.’sü Bilge Ceyda Uzun da Uluslararası Tıp Fakültesi’ni (UTF) tercih etti. 10 kişilik kontenjanın tamamını YKS’yi ilk 70’te bitiren adaylardan kabul eden UTF, geçen yıl “taban puanı en yüksek fakülte” olarak öne çıktı.

2016’dan 2022’ye kadar kesintisiz üniversite sınavı kazananlar Medipol’ü tercih etti. 2021’de Hasan Mert ve Ali Eren Çakıcılı, 2020’de Özge Dilay Örüm ve Muhammed Rodi Düger, 2019’da Mehmet Berke İşler ve Umut Berat Yavuz, 2018’de Halil Hazar Gelener, 2017’de Beyza Gürbüz ve 2016’da İbrahim Ethem. Hamamcı’yı tercih eden şampiyonlar Medipol şampiyon oldu.

Her zaman okul sıralamasında en üstte

Medipol, dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerin çeşitli kriterlere göre sıralandığı birçok listede ilk sıralarda yer aldı. URAP (University Ranking by Academic Performance) 2022-2023 sıralamasında Türkiye’deki 183 üniversite arasında 45., vakıf üniversiteleri arasında 7. sırada yer alan Medipol, THE (Times Higher Education) tarafından oluşturulan dünya üniversiteleri sıralamasında 1201-1.500 bandında yer almaktadır. bir yer buldu.

Scimago 2023 sıralamasında Türkiye’de 20., dünyada 2.067. sırada yer aldı. Medipol ülkemizde işletmede 8., mühendislikte 5. ve bilgisayar bilimlerinde 1. sırada yer aldı. RUR Dünya Üniversiteler Sıralamasında ülkemizde 29., dünyada 969. sırada yer alan Medipol, TÜBİTAK’ın oluşturduğu Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi’nde 192 üniversite arasında 18’inci, vakıf üniversiteleri arasında 5’inci sıraya yükselmeyi başardı.

Medipol taban puanlarda da zirvede

10 kişilik kontenjanının tamamını YKS’yi ilk sırada tamamlayan adaylar arasından kabul eden Uluslararası Tıp Fakültesi, Türkiye’deki tüm fakülteler arasında 552,37 ile “taban puanı en yüksek fakülte” olarak öne çıkıyor.

Medipol UTF’yi Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümleri, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi programları izlemektedir.

Akademisyenler ‘en etkili bilim adamları’ listesinde

ABD’den Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim Adamları Listesi”ne Medipol’den 9 akademisyen dahil oldu. Araştırmada dünyanın dört bir yanından 200 binden fazla bilim insanı “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olmak üzere iki kategoride listelendi. Dr. Zekai Şen 7.985., Prof. Dr. Abdulbari Bener 27.963., Prof. Dr. Jean De La Rosette 43.642., Prof. Serhat Yüksel 159.411. ve Prof. Dr. Reda Alhajj 174,348. normal listeye girdi.

Sınıfta öğrenin, laboratuvarda test edin, hastanede uygulayın

İstanbul Medipol Üniversitesi, güçlü sağlık altyapısı ve laboratuvarlarıyla dikkat çekiyor. Araştırma merkezlerinde yapılan çalışmalar sayesinde öğrenciler ezberden uzak, uygulamaya dayalı bir eğitim almakta; mesleki becerilerini geliştirebilirler.

Kanser Araştırmaları, İlaç Geliştirme, Biyomühendislik ve Biyoteknoloji, Deney Hayvanları ve Genetik Hastalıklar merkezleri, araştırmacıların yanı sıra öğrencilere de hizmet veren Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (SABITA) çatısı altında faaliyet göstermektedir.

Bir yandan yetiştirdikleri bilim insanlarıyla birlikte araştırma projelerinin parçası olan Medipol öğrencileri; Öte yandan başta Medipol Mega Üniversite Hastanesi olmak üzere İstanbul’un dört bir yanında bulunan Medipol’ün sağlık merkezlerinde kursta öğrendiklerini uygulama fırsatı buluyorlar.

“Geleceğin Aziz Sancarlarını Yetiştiriyoruz”

Her yıl YKS’yi ön sırada bitiren öğrencilerle birlikte 10 bine yakın öğrencinin Medipol’ü tercih ettiğini kaydeden İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, YKS’yi ön sırada bitiren öğrencilere sadece tam burslu eğitim vermediklerini söyledi. aynı zamanda Amerika’daki hazırlık eğitimlerinin 2. dönemini tekrar tam burslu olarak vererek Harvard ve MIT gibi en prestijli okullarda staj yapma ve gözlemci olma imkanı sunmaktadır.

Amaçlarının araştırmacı bilim insanları yetiştirerek Türkiye’nin geleceğin dünyasında söz sahibi ve üreten bir ülke olmasına katkıda bulunmak olduğunu kaydeden Ceran, Medipol’deki kalite ve akreditasyon çalışmalarına da değindi.

Ceren dedi ki:

“Akredite program sayısı 29’a yükseldi. 2021 yılı verilerine göre akredite program sayısı bakımından üniversitemiz vakıf üniversiteleri arasında 2., tüm yükseköğretim kurumları arasında 6. sırada yer aldı. Hedefimiz çok yakın bir gelecekte tüm lisans programlarımızda akreditasyona ulaşmaktır.”

koyulhisarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu