Ekonomi

ABB hisseleri, 2024 yılı için artan kar tahmininin ilk çeyrek gelir açığını telafi etmesiyle yükseliyor

ABB Ltd. (ABBNY) hisseleri, şirketin 2024 yılı için daha yüksek bir kârlılık tahmini açıklamasının ardından Perşembe günü Avrupa piyasasında %5’in üzerinde artış gösterdi.

ABB, 2024 yılının ilk mali çeyreğinde faiz, vergi ve amortisman öncesi operasyonel kazancının (EBITA) %11 artarak 1,42 milyar $’a ulaştığını ve bir önceki yıl %16,3 olan kar marjının %17,9’a yükseldiğini bildirdi. Ancak net gelir %13’lük bir düşüşle 905 milyon dolara geriledi.

Bu farklı sonuçlara rağmen, hem operasyonel EBITA hem de net gelir, şirket tarafından sağlanan konsensüs tahminlerine dayanarak sırasıyla 1,36 milyar dolar ve 872 milyon dolar bekleyen finansal analistlerin tahminlerini aştı.

Şirketin geliri geçen yılın aynı dönemindeki 7,85 milyar dolardan 7,87 milyar dolara mütevazı bir artış gösterdi, ancak 8,13 milyar dolarlık konsensüs beklentisine ulaşamadı.

Müşteri siparişlerinin toplam değeri %5 azalarak 8,98 milyar dolara geriledi.

İkinci çeyreğe bakıldığında ABB, yıldan yıla karşılaştırılabilir satışlarda orta tek haneli bir yüzde artışı beklemekte ve operasyonel FAVÖK marjında ilk çeyreğe kıyasla hafif bir artış öngörmektedir.

ABB, 2024 yılının tamamı için operasyonel FAVÖK marjı tahminini, %16,9’un biraz üzerinde olan önceki tahminine göre revize ederek yaklaşık %18 olarak güncelledi. Şirket, yıl için karşılaştırılabilir bazda gelirde %5’lik bir artış hedefini koruyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

toprakkale-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu