Haber

ABD’nin Massachusetts ve Rhode Island eyaletlerinde şiddetli yağışlar ve seller

ABD’nin kuzeydoğusundaki Massachusetts eyaletleri ve Rhode Island’da şiddetli yağışlar bazı bölgelerde su baskınlarına neden olurken, Massachusetts’in Leominster şehrinde acil durum ilan edildi.

Leominster Belediye Başkanı Dean Mazzarella, sosyal medya paylaşımında, bölgeyi etkileyen olumsuz hava koşulları nedeniyle kent sakinlerini “mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları” konusunda uyardı.

Şehirdeki Kuzey Nashua Nehri çevresindeki sakinlerden, Barrett Park Gölet Barajı’nın taşması durumunda bölgeyi “derhal boşaltmaları” istendi.

Şiddetli yağış nedeniyle Leominster şehrinin büyük bir kısmı ve Rhode Island’ın başkenti Providence sular altında kalırken, evlerinde ve araçlarında mahsur kalan çok sayıda kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Yetkililer, yağışlardan etkilenenlerin iki barınağa yerleştirildiğini ve bölgedeki okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu.

Massachusetts Valisi Maura Healey, Leominster’da kurtarma botları ve arama kurtarma ekiplerinin hazır olduğunu belirtti.

Şiddetli yağış Massachusetts ve Rhode Island eyaletlerini etkilemeye devam ederken, herhangi bir can kaybı veya yaralanmaya ilişkin bilgi paylaşılmadı.

haberaksehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu