Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Emeklilerin Durumunu Eleştirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, “2024 emeklilerin yılı olacak değil mi? 2024 emeklilerin emekleme yılı oldu. Emekliler emekledi, emekledi. Ne dedik? ‘Emeklilere emeklilere iki maaş ikramiyesi verin’ dedik. tatil.’ Bunu söyleyerek uygulamaya koydular.” Ama maalesef sayıyı düşük tuttular. Tekrar tekrar ‘En düşük emekli maaşı en az bir asgari ücret olmalıdır’ dedik. 2002’de emekliler asgari ücretin yüzde 147’si oranında harçlık alıyordu. Yani bugünkü asgari ücretle 25 bin TL. 25 bin TL. “10 bin lira nerede? Emeklilerimiz artık bakkalın, marketin önünden geçemiyor. Emeklilerimiz alışveriş yaparken aldıklarının yarısını kasaya bırakıyor” dedi.

CHP Aile ve Sosyal Hizmetler Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP’nin kadın belediye başkanı adaylarının tanıtım çalışmalarına katılmaya başladı. Nazlıaka bugün, CHP Belediye Başkanı Adayı Meryem Fikirkoca’nın Kırşehir’in Mucur ilçesindeki seçim bürosunun açılışına katıldı. Fikirkoca seçilirse Kırşehir’in ilk kadın belediye başkanı olacak.

Aylin Nazlıaka, Kırşehir’de partisinin il teşkilatı ile bir araya geldi. Nazlıaka, il başkanlığında CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, İl Başkanı Baran Genç ve İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Karayel ile gündemi değerlendirmek üzere bir toplantı yaptı. Toplantının ardından Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu makamında ziyaret etti. Daha sonra CHP heyeti birlikte Mucur’a hareket etti.

Belediye Başkanı Adayı Meryem Fikirkoca, Mucur Meydanı’nda kurulan sahnede tanıtıldı. Podyuma çıkan Nazlıaka şunları söyledi:

“Sizlerin iradesiyle 2019 yılında CHP bayrağını Kırşehir’e diktik. O günden bu yana Belediye Başkanımız Selahattin, Kırşehir’in tüm sorunlarıyla şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde ilgilendi. Çok borçlu bir belediyeyi devraldı. Borçlarını ödedi. Birer birer, borcumuz artık sıfır, beş yıl böyle problemli bir ilde belediye yönetmek için yeterli mi, tabi ki hayır, Belediye Başkanı Selahattin birçok proje başlattı, çok önemli adımlar attı, şimdi beş yıl daha devam etmek istiyor. Senin desteğin.

“BU SEÇİMLER HEM KIRŞEHİR’İ HEM MUCUR’U KADIN BİR BELEDİYE BAŞKANIYLA GELİŞTİRME GÜNÜDÜR”

Kırşehir gibi bir Cumhuriyet şehrinde neden kadın belediye başkanı olmadı? Ama bugün bu yanlışı düzeltme günüdür. Bu seçimler hem Kırşehir’i hem de Mucur’u kadın belediye başkanıyla kalkındırma günüdür. Meryem Başkan da sizden biri. Bu toprakların oğlu. Bilim adamı, mühendis. Ayrıca şirketin genel müdürü olarak görev yaptı. Savunma sanayi gibi çok önemli bir sektörde çalıştı ve oradan emekli oldu. Meryem Başkanımıza destek verecek misiniz? O bir mühendis. Mühendisler problemleri çözme yeteneğine sahiptir. Olaylara çok yönlü bakabilme yeteneğine sahiptir. Annesinin şefkati ve kadınsı uzlaşmacılığıyla şehri çok farklı bir yere taşıyacak niteliklere sahip.

“2024 EMEKLİLERİN YILI OLDU”

‘2024 emeklilik yılı olacak’ dedi değil mi? 2024 yılı emekliler için emeklilik yılı oldu. Emekliler emekliyor, emekliyor. Ne demiştik? ‘Emeklilere bayramda iki maaş ikramiyesi verin’ dedik. Sadece söyleyerek uygulamaya koydular. Ama maalesef sayıyı düşük tuttular. Tekrar tekrar ‘En düşük emekli maaşı en az bir asgari ücret olmalıdır’ dedik. 2002 yılında emekliler asgari ücretin yüzde 147’si oranında harçlık alıyordu. Yani bugünkü asgari ücretle 25 bin TL. 25 bin lira nerede, 10 bin lira nerede? Emekli olduktan sonra da tıpkı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi seyahat etmek, dinlenmek, hayattan keyif almak, tatillerde torunlarınıza harçlık verebilmek sizin de hakkınız değil mi? Emeklilerimiz artık bakkalın, marketin önünden geçemez oldu. Emeklilerimiz alışveriş yaparken aldıklarının yarısını kasaya bırakıyorlar. Mucur’da işsizliğin ne kadar büyük bir sorun olduğunu biliyoruz. “Mucur’un adil üreten ve ürettiğini paylaşan bir şehir olmasını, gençlerin başka şehirlere göç etmemesini istiyorsak oyumuzu Meryem Belediye Başkanı’na veririz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu