Haber

Dilan Polat ve Engin Polat’ın Gözaltı Sürecine İlişkin Önemli Detaylar Ortaya Çıktı

Dün düzenlenen operasyonda Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı. Sayfa 2’den Umut Ünver ve Gazeteci Emrullah Erdinç, Polat ailesinin davasıyla ilgili dikkat çekici detaylar verdi! İşte konuşulanlar…

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı iddialarıyla haklarında 4 ayrı soruşturma yürütülen Dilan Polat ve Engin Polat, aralarında aile bireylerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyle birlikte dün gözaltına alındı.

Polat ailesine “belge usulsüzlükleri ve firar şüphesiyle operasyon yapıldığı” anlatılırken, çiftin hem sağlık kontrolüne hem de kelepçeli olarak karakola götürülmesi dikkat çekti.

Sayfa 2’den Umut Ünver ve Gazeteci Emrullah Erdinç, halen tutuklu olan ve ifadeleri alınacak Dilan Polat ve Engin Polat’la ilgili dikkat çeken ayrıntılara değindi.

Sayfa 2’den Umut Ünver ise canlı yayında, “Belge usulsüzlükleri ve kaçış şüphesiyle operasyon düzenlendi. Bugünden itibaren Vatan Caddesi önündeki polis karakolunda lüks araçlar sergilenecek. Tutuklamalar MASAK raporunun ardından devam edecek” dedi. ” bilgisini aktardı.

Öte yandan Gazeteci Emrullah Erdinç, Dilan Polat ve Engin Polat davasıyla ilgili de dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Erdinç, çiftin mal varlıkları kayyuma devredilmesine rağmen lüks araçlarının neden kayyuma devredilmediğini anlattı.

‘Tüm lüks araçlara el konuldu. Normal hayatlarına devam etmelerini ve temaslılarını görmelerini istedikleri için arabalarına el konulmadı veya gözaltına alınmadı. Vatan Caddesi önündeki polis karakoluna 5’ten fazla lüks araç yerleştirilecek.’ Sözleriyle dikkat çekti.

İşte Erdinç’in açıklamaları…

“Bazı şüphelilerin evinde para ve kurşun bulundu. Engin Polat’ın evinde 80 sayfa tutanak ve tapu bulundu. İncelenmek üzere götürüldü.”

‘Bu dosyada birkaç tutuklamanın olacağını tahmin ediyorum. Sabah gözaltına alınmaktan endişe ediyorlardı. Bizim orada olmamamız için polisin bu baskını yapmasını, sonrasında teslim olmamızı ve bu kelepçeli görüntüyü göstermememizi istediler. Baskının sabah 5 yerine daha erken gerçekleştirilmesinin nedeni de buydu.’

“Kadın polislerle Dilan Polat arasında konuşma geçti. Sıla Doğu çok rahat davrandı. Kadın polis, ‘İsterseniz çocuklarınızla vedalaşın, onları uzun süre göremeyebilirsiniz’ dedi.”

‘Hiçbiri aynı arabada bulunamadı. Dilan Polat arabada sık sık üzgündü ve ağlıyordu. Engin Polat gergindi ve pek konuşmuyordu. Zaman zaman polisle sohbet etmeye çalıştı. Bazı soğuk cüzdanlar bulundu, sayısını bilmiyoruz. Sıla Doğu’da yasaklı bir konu yoktu. Yeni tutuklamalar gelecek. Bu soruşturma Polat ailesinden kaynaklandı. ‘Polat ailesi buzdağının görünen kısmı.’

Gözaltı sürecine ilişkin konuşan Erdinç, şunları söyledi:

‘Dilan Polat karakolda çok sık sigara içmek istiyordu. Polis 10 talepten 1’ine izin verdi. Diğer şüpheliler de orada sigara içiyor. Kahve kısmına gelince… Polis bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Dilan Polat polisin kahvaltı teklifini reddetti. Bunun yerine sigara içmek istiyordu, kahve istiyordu. Polis, ‘Bu kahve değil, sadece çay ve su içebilirsiniz’ dedi. Sıla Doğu koku hastalığı olduğunu söyleyince polis rapor istedi. ‘Sıla Doğu raporu olmadığı için gözaltında kaldı.’

kabatas-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu