Haber

Erenköy cemaatinden ‘zincir market’ açıklaması: Kötü niyetlilerin ıslahını niyaz ediyoruz

BİM’in kurucularından ve Erenköy camiasının önde gelen isimlerinden Osman Nuri Topbaş, hükümetin zincir marketleri hedef almasıyla başlayan ve büyüyen krize ilişkin açıklamalarda bulundu.

Topbaş, “Kamuoyunun art niyetli polemiklerle meşgul olması şahsım, ailem ve camiamız adına üzüntü vericidir. Bu tartışmaların bir an önce son bulması ve art niyetlilerin düzeltilmesini temenni ettiğimizi saygıyla sunarız. “

‘HER TÜRLÜ YAKLAŞIMDAN ALLAH İLE SEVK EDİYORUZ’

Topbaş’tan yapılan açıklama şöyle:

“Son günlerde zincir marketler üzerinden yapılan sosyal ve klasik medya tartışmalarında ‘bazı çevreler’ kasıtlı olarak şahsım, ailemiz ve camiamız hakkında polemikler gündeme getirerek kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine neden oldu.

Uzun yıllar bir aile geleneği olarak sürdürdüğüm aktif ticaret hayatımı 30 yıl önce sonlandırdım. Dahil olduğum hayır kurumlarının ticari şirketlere dönüşmemesi için gösterdiğim hassasiyeti bizi tanıyan herkes bilir.

Tüm vaktimi başta Kur’an hizmetleri olmak üzere ilim, hikmet ve hayır işlerine yoğunlaştırmaya çalışıyorum. Allah’ın izniyle son nefesime kadar bu yolda yürümeye niyetim ve arzum var. Bu dünyadaki faniliğimizi ve acizliğimizi idrak ederek Rabbimiz’in hakiki bir kulu olmak bizler için en büyük şereftir. Bunun dışındaki her türlü çıkar, çıkar ve sıfatlardan Allah’a sığınırız.

“DURUMUMUZ HERKES TARAFINDAN BİLİNİYOR”

Topluluğumuz adına her türlü hayır faaliyetleri; aziz vatanımızın bekasını, milletimizin birlik, beraberlik ve beraberliğini, İslam aleminin ve tüm insanlığın refahını gözetir.

Şimdiye kadarki konumumuz herkes tarafından biliniyor. Farklı siyasi veya ticari çıkarlar için kullanılamayan bu duruşun bazı çevreler tarafından istismar edilmesi kabul edilemez.

Halkın art niyetli polemiklerle meşgul edilmesi şahsım, ailem ve camiamız adına esef vericidir.

Bu tartışmaların bir an önce son bulması ve kötü niyetli olanların düzeltilmesi için dua ettiğimizi saygıyla sunarız.”

NE OLDU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 22 Kasım’da Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada zincir mağazaların “FETÖ” ile bağlantılı olarak soruşturulmasını istedi. Bahçeli şunları söyledi:

“Zincir marketlerin her geçen gün artmasının toplumsal ve ekonomik barışımıza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyiz. Ticaret Bakanlığımızın fırsatçılara kararlılıkla saldıracağından, fiyat etiketlerini şişirenleri keyfi hatta sinsi bir şekilde durduracağından şüphemiz yoktur. isim ve idari anlamda hesap vermeyi planlamaktadır.Ayrıca ilişkisinin dikkatle araştırılması gerektiğine inanıyoruz.Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir.”

Bahçeli’nin açıklamalarına yanıt veren Gıda Perakendecileri Derneği Lideri ve BİM Yürütme Kurulu Üyesi Galip Aykaç, kendisine dikkat çekilerek, daha sonra MHP’liler ve suç örgütü liderleri tarafından tehdit edilerek dernek başkanlığından istifa etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yani para cezaları onları düzeltmiyor. İnşallah ilk kabine toplantımızda para cezası dışında atılacak adımları görüşeceğiz ve oradan ayrı ayrı ele alacağız” dedi.

Erdoğan 30 Kasım’da yaptığı açıklamada, “Kabinedeki arkadaşlarıma söyledim. Başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere denetimleri sıkılaştıracağız. Birçok birimde ve ekonomide farklılıklar var, Fiyat İstikrar Komitesini kurup takip edeceğiz.” Zincir marketlerdeki denetimleri sıkılaştıracağız, fiyat farklılıklarını ortadan kaldırmanın yollarını bulacağız. Bulacağız, takipçisi olacağız” dedi.

Ardından BİM marketlerde denetimlere başlandı ve bazı market şubeleri mühürlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla zincir marketlerin satışa sunduğu eserlerin Ticaret Bakanlığı sistemine aktarılması zorunlu hale getirildi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu