Yaşam

Hope Ol Derneği’nden Somalili ailelere yardım

Çalışma ile 637 aileye ve 288 yetim çocuğa nakdi yardım, 500 aileye kumanya ve 800 aileye et dağıtıldı. Ayrıca 100 aileye barınma, 99 aileye tedavi hizmeti verildi.

Somali büyük bir kuraklıkla karşı karşıya. Son 2 buçuk yılda çok az yağış alan ülkede milyonlarca insan kurallara bağlı olarak hayatını sürdürüyor. Şimdiye kadar 1 milyondan fazla insan kuraklık nedeniyle ülkenin farklı noktalarına göç etti. Çoğunluğu yürüyerek günlerce süren bu göçlerde hayatını kaybedenlerin sayısı dahi tespit edilemedi.

7 milyon insan yetersiz besleniyor

Kuraklık nedeniyle Somali’de 3,9 milyon kişi temiz suya ulaşmakta güçlük çekiyor. 7 milyona yakın insanın yetersiz beslendiği ülkede, kuraklık nedeniyle 3 milyon hayvanın öldüğü söyleniyor.

Umut Ol Derneği harekete geçti

Umut Ol Derneği, kuraklık nedeniyle Somali’de acil yardım çalışması yürüttü. Çalışmalar ile; 500 aileye gıda yardımı, 637 aileye ve 288 yetime nakdi yardım ulaştırıldı. 100 aileye barınma sağlanırken, 99 aileye tedavi hizmeti verildi. Yurtta 5 bin 40 çocuğa şeker ve pasta dağıtıldı. Ayrıca 800 aileye 12 büyükbaş ve 96 küçükbaş kurbanlık, akika, sadaka ve şükran kurbanının eti dağıtıldı.

Dağıtılan gıda paketlerinde; 15 kilo pirinç, 15 kilo un, 5 kilo şeker ve 3 litre yağ ve 1 kilo hurma vardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu