Haber

İşgalci İsrail’den Mescid-i Aksa’ya baskın! mezar resimleri

İşgalci İsrail saldırıları devam ediyor. Fısıh Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek kurban kesmeye davet edilen fanatik Yahudi yerleşimciler, teravih namazının ardından Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi’ne sığındı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, Kıble Mescidi’nin kapılarını kapattı. İsrail polisi Mescid-i Aksa’nın avlusuna girerek temizlikçileri ve Müslümanları zorla dışarı çıkardı ve Aksa’nın kapılarını kapattı.

İSRAİL POLİS ŞAMPİYONUNUN CAMLARINI KIRDI
Kıble Mescidi’ni çepeçevre kuşatan İsrail polisi, caminin çatısına çıkarak bazı camlarını kırdı ve önce içeridekilere ses bombalarıyla müdahale etti. Mesciddeki kümeden bazı kişiler İsrail polisine havai fişek atarak direnmeye çalıştı. İsrail polisi daha sonra Kıble Mescidi’ne girerek ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve lastik kaplı mermilerle müdahale etti.

İsrail polisinin camiye sığınan aralarında kadınların da bulunduğu grubu coplarla dövdüğü görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Filistin Kızılayı, olayda çok sayıda kişinin yaralandığını ve sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale etmek için Aksa’ya hareket ettiğini bildirdi. Filistin Kızılayı yaptığı ikinci açıklamada, İsrail polisinin sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale etmesini engellediğini belirtti. Görgü tanıkları olayda çok sayıda yaralı olduğunu bildirdi.

FİLİSTİN HALKI GÜÇ İÇİN YOLLARA ÇIKIYOR

Mescid-i Aksa’ya yapılan baskının ardından Filistin halkı destek için yola çıktı. O görüntüler kameralara yansıdı.

FANATİK YAHUDİLER İŞİNDE
İsrail polisi olayda onlarca kişinin gözaltına alındığını duyurdu. İsrail polisi, Eski Şehir bölgesinde Mescid-i Aksa’ya giden yollara demir barikatlar kurarak bölgeye çok sayıda destek gönderdi. Öte yandan görgü tanıkları, İsrail polisinin düzenlediği baskının ardından Mescid-i Aksa’nın kapıları çevresinde İsrail polisi ile Filistinliler arasında olaylar çıktığını bildirdi. İsrail polisinin Mescid-i Aksa’yı basmasının ardından Doğu Kudüs’teki bazı camilerden Filistinlilere Aksa’ya gitmeleri için davetiyeler yapıldı. İsrail vatandaşı olan Filistinlilerin yaşadığı İsrail’in kuzey bölgelerindeki Aksa’da sabah namazını kılmak için otobüslerin hareket ettiği bildirildi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’teki fanatik Yahudi yerleşimciler, Yahudilerin kutsal Fısıh Bayramı (Fısıh) nedeniyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye ve orada kurban kesmeye davet edilirken, Doğu Kudüs’te gerilim tırmanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu