Haber

Keşan’da ‘Kurul’dan Başkan Helvacıoğlu’na’ sert eleştiri

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) –Keşan Belediye Meclis Başkanı Hasan Karagöz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun elektrik zehirlenmesine uğradığını iddia ederek, Belediye Meclislerinin Belediye Kanununa göre kurulduğunu hatırlatarak, Başkan Helvacıoğlu’nun Kent Konseyi’ni kapatamayacağını söyledi.

HELVACIOĞLU SEÇİLDİĞİNDEN BU YANA BELEDİYE MECLİSİNE 10 BİN TL VERDİ

Kent Konseyleri ile ilgili ilgili yasal unsurlara değinerek açıklamalarda bulunan Kurul Başkanı Hasan Karagöz, belediyelerin bütçelerinde ödenek ayırarak Kent Kurullarına birebir ve nakdi yardımda bulunduğunun altını çizdi.

Başkan Helvacıoğlu’nun seçildiği günden bu yana Kent Konseyi’ne herhangi bir ekonomik takviye yapılmadığını belirten Karagöz, “Sayın Başkan. Önder Mustafa Helvacıoğlu, seçildiği günden itibaren 26 Ekim 2020’de aldığı kararla Kent Konseyi’ne on bin liralık ödenek verdi. Bu ödenekle Belediye Meclisi 2022 Temmuz ayına kadar durumu idare etti. Biz de Belediye Meclisi olarak ilgili yönetmeliğe destek vererek 2022 Temmuz ayında ödenek talebinde bulunduk. Resmi bir kurum olan belediye talebimizi karşılamak dışında rastgele yazılı bir cevap bile vermedi. Bu durum 12.04.2023 tarihine kadar 6 kez tekrarlandı ve her birinde aynı sonuç alındı.

HELVACIOĞLU: HAYIR, SUSACAĞIM DEDİ!

Karagöz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Komite üyelerinden biri 12.04.2023 tarihli talep yazımızın 14.04.2023 tarihli komite toplantısında neden gündemde yer almadığını sorduğunda Önder Bey gerçek görüşlerini ortaya koymuştur. Önder Bey’in söylediği son derece anlamlıdır. Lider ne diyor? “Belediye Meclisi benim için geçersizdir. Zaten Kent Konseyi’ni kapatacağım diyor. Kent Konseyi Yürütme Kurulu militandır. Onlara para vermeyeceğim. Kendi imzanla vereceksen ver diyor. Meclis üyeleri tamam deyince buna da itiraz ediyorlar.”

Başkan Helvacıoğlu’nun durumunun ‘kibir, iktidar zehirlenmesi ve benmerkezcilik’ anlayışına geldiğini ifade eden Karagöz, “Üzülmeyin padişahım, Allah’tan büyük Allah vardır” sözünü kendisine hatırlatmak istiyoruz. Sen’.”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun kendilerine ‘militan’ dediğini kaydeden Karagöz, “Sn. Lider bize militan dedi. Evet, gerçek şu ki biz militanız. Doğru bildiklerimiz için çevremize, yaşam alanlarımıza, yağma ve talana karşı çıkmak militanlıksa, evet militanız. Bu çabaların bedeli ne olursa olsun hiçbir zaman geri durmadık, rüzgar gülü olmadık, olmayacağız. Liderin bu hali karşısında kamu çalışanlarının her hareketinde kullandıkları bir sloganı Önder Bey’e hatırlatmak isteriz. “Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız. Ve sen!” derler” dedi.

Bugüne kadar susarak polemiklerden uzak durduklarını ifade eden Karagöz, “Biz seçilmiş insanlarız. Samanla samanı karıştırma lüksümüz yok. Ancak biz de sayın lider gibi siyasi insanlarız. Onun için biz de siyaset yapıyoruz. Seçilmiş olduğumuz görevlerde toplumun çoğunluğunun menfaatine olacak şekilde çalışmalarımızı tarafsız bir şekilde yaptık, aynen böyle bir anlayışla yapmaya devam edeceğiz.Keşan’da Belediye Başkanı olduğu kamuoyu tarafından bilinmektedir. Mustafa Helvacıoğlu, seçildiği günden bu yana Kent Konseyi’nin çalışmalarını başarısız ve itibarsız hale getirmek için özel bir çaba içindedir.”

PROJELERİMİZ ESAS DEĞİLDİR

Keşan Belediye Meclis Başkanı Hasan Karagöz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na projeler sunduğunu belirterek açıklamasını şöyle tamamladı:

“Belediye başkanı seçildikten sonra kendisine Keşan halkının geleceğini doğrudan ilgilendiren bir proje sunarak meclis gündemine aldık ve meclis kararı ile hayata geçirdik. ‘Keşan’da Madde Bağımlılığı İzleme ve Rehabilitasyon Merkezi Açılması’ Ancak bu Meclis gündemine alınmadı. Yeşilay üzerinden uygulanacağını söyledi. Bu kararı destekledik. Gerçek bir karardı. Ancak, Kent Konseyi devre dışı bırakıldı. Protokoller, fotoğraflar vs. gösteriler ama süre doluyor ve olumlu bir sonuç yok. İkinci projemiz ‘Keşan Depreme Hazır mı?’ Konu Meclis gündemine alındı. Üç buçuk sayfalık rapor Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Projeyi geliştirmek ve gereklerini yerine getirmek üzere Kaymakamlığa AFAD, Belediye adına İtfaiye Müdürü, Kent Kurulu ve KEDAK atanmıştır. Ancak bu çalışmalarda Belediye Meclisi, sayın lider tarafından devre dışı bırakıldı. Yapılacak çok şey varken, gösteri dışında hiçbir şey yapılamıyordu. Keşan halkı olarak olası bir depremin faturasını her zaman birlikte ödeyeceğiz” dedi.

Karagöz yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Helvacıoğlu’nun Kent Konseyi’ne yönelik düşmanca tavrının başlıca nedenlerinin; Hukuka, bilime ve FSRU Limanı ile kara boru sınırına, hukuka, bilime ve Saroz Körfezi sakinlerine karşı, Saros Körfezi’ndeki kıyıların yeniden kiralanmasına ve Yeni Mahalle Bel-Koop konutlarına 160 metre mesafede önceki ruhsatlar iptal edildi. BOTAŞ tarafından kapatılan ve kapatılan ocakların BOTAŞ tarafından kaçak olarak ruhsatlandırılması ve Sn.

haber-yakakent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu