Ekonomi

Küresel emlak sigortacıları artan sigortalama zararlarıyla karşı karşıya

Capgemini’nin yakın zamanda yayınladığı bir rapora göre, dünya çapındaki mal ve kaza sigortacıları önemli hasar kayıpları yaşamaktadır. Rapor, sigortacıların artan doğal afet sıklığına uyum sağlamakta zorlandıklarını ve bunun da yıllık 100 milyar doları aşan sigortalı kayıplara yol açtığını gösteriyor. Çarşamba günü yayınlanan raporun bulguları, risk tahmin modellerinin iklim değişikliği ve yüksek riskli bölgelerdeki inşaat hızının gerisinde kalması nedeniyle sigorta sektörünün karşılaştığı zorlukları vurguluyor.

2022 yılında, mülk sigortacıları için hasar ve giderleri prim geliriyle karşılaştıran küresel birleşik oran %103’e ulaştı. 100’lük eşiği aşan bu rakam, sektör için bir sigortalama kaybı anlamına geliyor. Raporda ayrıca, emlak sigortacılarının son dört yılın üçünde zarar yazdıklarına dikkat çekiliyor.

Ankete katılan sigorta yöneticilerinin yalnızca %27’sinin şirketlerinin gelişmiş öngörüsel modelleme yeteneklerine güvenmesi, doğru risk değerlendirmesi ve fiyatlandırmada giderek artan zorlukların altını çiziyor. Capgemini’nin finansal hizmetler stratejik iş birimi CEO’su Anirban Bose, risk tahmini ve fiyatlandırmasında artan zorluklara ilişkin endişelerini dile getirerek, bunun belirli risklerin sigortalanabilirliği konusunda endişelere yol açabileceğini öne sürdü.

Kapsamlı rapor, 18 sigorta piyasasında sigorta müşterileri ile yapılan bir anketi ve sigorta yöneticileri ve sigortacılarla yapılan görüşmeleri içermektedir. Bu piyasalar arasında İngiltere, Hong Kong, Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri gibi büyük merkezler bulunmaktadır. Bulgular, sigorta sektörünün doğal afetlerin mevcut manzarasını ve finansal etkilerini daha iyi yansıtmak için risk modellerini güncellemesi ve geliştirmesi yönündeki acil ihtiyacın altını çizmektedir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

habersoke.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu