Teknoloji

Messenger, 9 yıllık ayrılığın ardından Facebook’a geri döndü

Meta, Messenger’ı Facebook taşınabilir uygulamasından kaldıralı uzun zaman oldu. Bu karardan neredeyse dokuz yıl sonra Meta, ikiliyi yeniden bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Facebook lideri Tom Alison, ” İnsanların Facebook uygulamasından Messenger gelen kutularına erişme becerilerini test ediyoruz ve yakında bu testi genişlettiğimizi göreceksiniz.‘ yazdı ve devam etti:’ Sonuç olarak, ister Messenger uygulamasında ister doğrudan Facebook içinde olsun, insanların bağlantı kurmasının ve paylaşımda bulunmasının kolay ve rahat olmasını istiyoruz.

Meta, 2014 yılında Messenger’ı Facebook uygulamasından kaldırdığında, ” Amacımız, geliştirme çabalarını Messenger’ı mümkün olan en iyi taşınabilir mesajlaşma deneyimi yapmaya odaklamak ve farklı Facebook taşınabilir mesajlaşma deneyimlerine sahip olmanın kafa karışıklığını önlemektir. Meta’nın mesajlaşmayı Facebook’un taşınabilir sürümüne geri getirme planları olup olmadığı belli değil. Meta, taşınabilir web kullanıcılarını 2016’da Messenger uygulamasına yönlendirmeye başladı. Her halükarda, telefonunuzda uğraşacak daha az uygulamanın olması muhtemelen kötü bir şey değil. Instagram kullanıcılarına Facebook uygulaması. Mesaj göndermek de mümkündür.

TikTok ile daha fazla rekabet edebilmek için Meta, Facebook’u arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim kurduğunuz bir uygulama yerine bir eğlence ve keşif platformu haline getirmeye çalışıyor. Alison’ın blog gönderisinde belirttiği gibi, ” Facebook’u sosyal keşif ve paylaşım için en iyi yer haline getirmek“Çalışıyorlar.

Alison, Meta’nın mesajlaşmayı Facebook uygulamasına geri getirmesinin ana nedenlerinden birinin şu olduğunu söyledi: ” insanların Facebook’ta keşfettiklerini, başka bir uygulamaya geçmek zorunda kalmadan, ihtiyaçlarına uygun yer, zamanda ve zamanda iletişim kurarak paylaşmalarını kolaylaştırmak. TikTok, kullanıcıların yerleşik doğrudan iletişim yoluyla karşılaştıkları görüntüleri arkadaşlarıyla paylaşmalarına olanak tanır. Böylece Meta rotasını değiştirip eski haline dönerken, bir yandan da rakibini bir kez daha taklit ediyor.

haberdogankent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu