Haber

Rizespor, Gençlerbirliği’ni gol düellosunda 5 golle mağlup etti.

1. Lig’in 34. haftasında üst sıralarda yer alan Rizespor ile alt sıralardan kurtulmayı hedefleyen Gençlerbirliği karşı karşıya geldi.

Çaykur Didi Stadı’ndaki karşılaşma gollü düelloya sahne olurken, Karadeniz ekibi mücadeleyi 5-3’lük skorla kazandı.

Rizespor sahada kazandı

Karşılaşmanın 7. dakikasında Rizespor, Sinan Osmanoğlu ile öne geçti. Gençlerbirliği 27. dakikada Mete Demir ile eşitliği sağladı. Rizespor 32. dakikada John Mary ile yeniden öne geçti. Gençlerbirliği, 45+1’de Himmet Ertürk ile bu kez skora istikrar getirdi. Rizespor bu kez 45+6’da Yannick Bolasie ile öne geçti ve soyunma odasına 3-2’lik üstünlükle gitti.

İkinci yarının başında Karadeniz temsilcisi 46. dakikada Amilton ile 2 farklı avantaj yakaladı ve skor 4-2 oldu. Rizespor’da üçüncü golü bulan Yannick Bolasie 53. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve skor 5-2 oldu. Gençlerbirliği’nde 56. dakikada Abdullah Durak penaltıdan skoru 5-3 yaptı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Rizespor, Gençlerbirliği’ni 5-3 mağlup etti.

Rizespor avantajı ele geçirdi

Bu galibiyetin ardından Rizespor ligde 63 puana yükseldi. Karadeniz temsilcisi, Eyüpspor ile Pendikspor’un berabere kaldığı haftayı iyi değerlendirdi. 2. sırada yer alan Rizespor, 3. sırada yer alan Pendikspor ile puan farkını 5’e çıkardı. Gençlerbirliği ise 28 puanda kaldı.

Rizespor, ligin 35. haftasında deplasmanda Pendikspor ile karşılaşacak. Gençlerbirliği evinde Bodrumspor ile karşılaşacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu