Haber

Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinden EKPSS Hazırlık Kursu Öğrencilerine Kitap Dağıtımı

Sultangazi Belediyesi Engelliler Uyum Merkezi tarafından ‘EKPSS Hazırlık Ders Kitabı Dağıtımı’ programı düzenlendi. Program kapsamında sınava girecek 46 öğrenciye ücretsiz kitap dağıtıldı.

Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle kamuda çalışmak isteyen engelli vatandaşlarımıza yönelik ücretsiz EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) hazırlık kursu düzenleniyor. 2022 yılında hayata geçirilen proje kapsamında bu yıl kursa başvuran 46 öğrenciye ‘EKPSS Hazırlık Ders Kitabı Dağıtımı’ programı düzenlendi. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Sezai Karakoç Gençlik, Spor ve Engelliler Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Abdurrahman Dursun, Sultangazi Halk Eğitim Müdürü Aziz Akdoğan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

‘EKPSS’YE YÖNELİK HAZIRLIK DÖNEMİ BAŞLIYORUZ’

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Engelli bireylerin önündeki engellerin kaldırılması için belediye olarak büyük bir titizlikle çalıştıklarını belirtti. Abdurrahman Dursun, ‘Öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Bugün Sultangazi’de Sezai Karakoç Gençlik, Spor ve Engelliler Merkezi’ndeyiz. Burası çok güzel bir kültür merkezi haline geldi. Ancak engellilere yönelik hizmet sunacağımız kültür merkezimizin alanı bizim için çok daha değerli. Önlerindeki engelleri de kaldırıyoruz. Bugün EKPSS’e hazırlık dönemine başlıyoruz. Engelli kardeşlerimizden 46 başvuru aldık. Onları EKPSS’ye hazırlayacağız. 2022 yılında başladık. Başladığımız yıl Türkiye’de bir ilki ürettik. İnşallah bundan sonra Türkiye’nin kazananlarının Sultangazi’den çıkması için belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Engelli kardeşlerimizin, özellikle akıllarındaki engelleri ortadan kaldırmak için çaba göstereceğiz. Fiziksel sorunları ortadan kaldırmak için çaba göstereceğiz. Hem engelli kardeşlerimiz hem de Sultangazi’de yaşayan tüm komşularımız için çalışmaya devam edeceğiz. Güzel bir eğitim süreci olacağını umuyoruz” dedi.

‘ENGELSİZ SAATLER’ PROJESİ İLE AİLEYE ZAMAN SAĞLAYACAĞIZ

‘Engelsiz Saatler’ projesinden bahseden Dursun, ‘Annelerin, babaların ya da engelli kardeşlerimize bakım veren diğer kişilerin zamana ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Hastaneye giderken ya da rastgele bir komşuyu ziyarete giderken engelli bir kişiyi yanınızda taşımaktan daha zor bir şey yoktur. Onun için biz de ‘Engelsiz Saatler’ projemizle bu kardeşlerimize bu saatleri vereceğiz. O engelliye biz sahip çıkacağız. Sizi evinizden alıp evinize geri götüreceğiz. Ancak engellilere bakan aileye de zaman ayıracağız. Ona bu zamanı kendi başına geçirmesi için bir süre vereceğiz. Böylece bu merkezimizde ‘Engelsiz Saatler’ projemiz başlıyor. İyi şanlar? söz konusu.

Sınava dördüncü kez giren Ömer Teker, ‘İlk girdiğim sınavdan 69, son girdiğim sınavdan ise 80 puan aldım. Şimdi hedefim 90 puan almak. 2024 EKPSS sınavlarına hazırlanıyorum. Bu arada Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’a teşekkür ediyorum. Kursun bana çok büyük katkıları oldu” dedi.

EKPSS Hazırlık Kursu öğrencilerinden Eren Can, ‘Çok güzel bir yöntem. Başka bir belediyenin EKPSS kursu verip vermediğini bilmiyorum. Ama böyle bir şey yapmak gerçekten çok güzel. KPSS alacaklar için çok güzel bir kurs. “Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’a teşekkür ediyorum” dedi.

Sultangazi Belediyesi’nin kurslarında sınava hazırlanan 2022 EKPSS birincisi Mehmet Hüseyin Can Ağkoç, şunları söyledi: ‘Çalışın. Olmaması gibi bir durum söz konusu değil. Sen kendin istemiyorsun. Çünkü bunu yaparsanız en iyisini yapacağınızı yalnızca siz bilirsiniz. Başkası değil. “Çünkü onlar işe yaramıyor, sen kendin için çalışıyorsun” dedi.

Program, kitap dağıtımının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu