Ekonomi

Türk Plastik Sektörü Üretim Artışı Yaşayacak

Türk Plastik Sanayicilerini Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (PAGEV) Türkiye Plastik Sektörü İzleme Raporu’na göre, üretimin 2023 yılında 2022 yılına göre ölçüm bazında yüzde 2,5 artacağı, değer bazında ise yüzde 11,1 azalacağı, 10,8 milyon tona ulaştı. 39,3 milyar dolar olacağı iddia ediliyor. Mezbaha üretim kapasitesiyle Avrupa’da ikinci, dünyada altıncı sıraya yükseldi.

Plastik ve plastik ürünler branşı, 2022 yılında 10 milyar dolarlık ihracatla toplam kimyevi ürünler segmentinde yüzde 30,3’lük payla ilk ihracatçı konumunu korudu. Toplamda 10 milyon tona yakın üretim, 33 milyar dolar civarında ciro dolar ve 10 milyar dolara yakın doğrudan ihracatla plastik sektörünün ülke ekonomisine katkısı giderek artıyor.

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLERE YÖNLENDİRMELİYİZ”

Üretim artarken değer düşüşünü değerlendiren Özemek Plastik Türkiye Bölge Satış Müdürü Necati Yağmur, hammaddenin çoğunun ithalatından dolayı maliyetlerin arttığını ve katma değeri daha yüksek yenilikçi ürünlere yatırım yapılması gerektiğini vurguladı. Özemek Plastik olarak 55 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Yağmur, yenilikçi ürünlere yapılan yatırımların Türk plastik sektörü için değerine dikkat çekerek, “Sektörün gelişmesi açısından katma değeri daha yüksek ürünler üretmeliyiz” dedi. stor kapak sistemlerine önemli yatırımlar yapmışlar. Yağmur, “Rulo kapak sistemleri özellikle mutfak, ofis, karavan, tekne gibi dar alanlarda etkileyici bir çözüm. Üstelik yatay ve dikey çalışma seçeneklerine sahip olduğu için tüm dar alanlarda bir bakıma ekstra kullanım alanı sağlıyor. Kullanıldığı her yerde yaşam alanlarını şık bir şekilde genişletiyor.Burada “Bu tür örnek girişimlere ve hayatı kolaylaştıran faydalı ürünlere odaklanılmasının faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

“PVC’YE TALEP ARTIYOR”

Tüm sektörlerde yaygın olarak kullanılan PVC ürünlerine talebin son yıllarda arttığını belirten Yağmur, “Stor kapak sistemleri, PVC kenar bantları, PVC profiller, ahşap kapı kasa contaları gibi kullanım kolaylığı sunan ürünler kullanım ve uygulama; inşaat, sanayi, mobilya, otomotiv, elektrik başta olmak üzere birçok alanda en önemli ihtiyaçtır.PVC ürünlerinin plastik branşındaki pazar payı giderek artmakta, PVC segmenti hızlı bir büyüme kaydetmiş ve geleceği parlaktır.E-ticaretin gelişmesiyle birlikte rulo kapak sistemleri,PVC kenar bantlama,profiller,ahşap kapı kasa fitilleri ve aksesuarlarına talep daha da artmaktadır.Kolay ulaşımı sağlamak ve kolay ulaşım sağlamak amacıyla 6 yıl önce online satış kanalımız a1pvcmarket.com’u kurduk. PVC ürünlerine yönelik giderek artan taleplere daha hızlı cevap vermek.Ürettiğimiz ürünlerin Ar-Ge çalışmalarını kendi tesislerimizde ve gerekli tüm testlerini kendi laboratuvarlarımızda tamamlıyoruz.PVC profil kesiminde öncü ve ilham kaynağıyız. . “Marka olarak plastik sektörüne ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

REKLAM YAYINI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu