Haber

UNICEF ve Doğan Holding yeni bir oyunla 5 milyon çocuğa ulaşacak

Doğan Holding ve UNICEF, birçok çocuğun değerini keşfederek hayatında olumlu etki yaratmayı hedefleyen Value Wheel oyununu tanıttı.

 Doğan Holding ve UNICEF iş birliğiyle hayata geçirilen, çocuklara sevgi, topluma katkı ve saygı gibi kozmik değerlerin değerini anlatmayı amaçlayan yeni oyun tanıtıldı.

‘Değer Çarkı’ oyunu, sosyal zekanın gelişmesine katkıda bulunarak önümüzdeki üç yıl içinde en az 5 milyon çocuğa fayda sağlayacaktır. Değer Çarkı, 7-10 ve 11-14 olmak üzere iki farklı yaş grubuna hitap eden; Okulda, gençlik merkezlerinde ve toplum merkezlerinde arkadaşlar ve aile üyeleriyle oynanabilen etkileşimli bir küme oyunu.

Çocuklar oynayarak öğrenirken; öğretmenler, ebeveynler ve etkinlik kolaylaştırıcıları Fiyat Çarkını bir eğitim aracı olarak kullanabilir. Dürüstlük, nezaket, etik ve eşitlik maliyetlerini vurgulayan Değer Çarkı, kapsayıcı, sürdürülebilir ve değer odaklı bir toplum inşa etme ihtiyacının anlaşılmasına katkıda bulunur.

Çarkıfelek birçok dilde oynanabilecek ve Doğan Holding, çatışma ve diğer krizlerden etkilenen bölgelerde dağıtılmak üzere 150.000 oyun seti bağışlayacak. UNICEF, oyunu çocukların sosyal becerilerini güçlendirecek yenilikçi bir araca dönüştürmek için oyunu farklı bağlamlara uyarlayacaktır.

Doğan Holding, bireysel maliyetler ile kozmik değerler arasındaki bağlantıyı keşfederek toplumdaki ayrışma ve kutuplaşma eğilimlerini ortadan kaldırmak amacıyla 2016 yılında kurulmuştur. Ortak Değerler Hareketi ve bu hareket, maliyet odaklı ve kolektif gelişim projeleri geliştirmeye devam ediyor. Bu projelerden ilki olan “Değer Taşı” oyun projesi, herkesin ortak değerlerden ve hayallerden bahsetmesinin herkese iyi geleceği inancından hareketle 16 yaş üstü grubu için tasarlanmış ve 25.000 kişiye ulaşmıştır. liseler, üniversiteler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları. Hareketin bir diğer önemli kilometre taşı olan ‘Değer Çarkı’ ve Doğan Holding, şimdi de dünyanın farklı yerlerindeki çocuklara ulaşmak için UNICEF ile iş birliği yapıyor.

Begüm Doğan Faralyalı, Doğan Holding Yönetim Kurulu LideriVe UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis Ev sahipliğini yaptığı protokol imza töreninde konuşan Faralyalı, insanın özünde maliyetlerin olduğunu ve bu maliyetlerin çocukluğumuzdan beri yol göstericimiz olması gerektiğini söyledi. Faralyalı, “Bugün benim için çok kıymetli bir gün. Değerler uzun zamandır üzerinde çalıştığım bir konu. En değerli otokontrol sistemimiz olan değerlerimizle ne kadar uyumlu yaşarsak o kadar tatmin oluruz. Kendilerinden kopuk bireyler, kopuk toplumlara, kopuk toplumlar mutsuz toplumlara dönüşür. Maliyet odaklı bireyler, maliyet odaklı şirketler ve maliyet odaklı bir toplum olursak, daha memnun bir toplum oluruz. Ortak Maliyetler Hareketi’ni bu inançla başlattık. Ancak ‘değer’ sıkıntılı bir kavramdır. Toplulukta bunu konuşmak için Paha Taş adlı bir oyun geliştirdik ve Türkiye’nin 7 bölgesinde 25.000’den fazla kişiyle oynadık. Maliyetlerin birleştirici gücünü her seferinde hissettik. Çocuklarla ne kadar erken konuşmaya başlarsak o kadar iyi olduğunu fark ettik. UNICEF ile birlikte iki farklı yaş grubundaki çocukların kendi fiyatlarını keşfetmeleri için “Değer Çarkı” oyununu geliştirdik. UNICEF ve Doğan Holding işbirliğiyle önümüzdeki 3 yılda 5 milyon çocuk Değer Çarkı oynayarak ortak değerlerini keşfedecek. Bu anlamda Doğan Holding olarak UNICEF ile güç birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Regina De Dominicis ve tüm ekibe çok teşekkür ederim.”

UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis,Bu oyunun aynı zamanda çocukların ortak değerleri anlamalarına yardımcı olacağını ve sosyal-duygusal öğrenmelerini ve yaşam becerilerinin gelişimini hızlandıracağını söyledi.   De Dominicis sözlerini şöyle sürdürdü: “Oyunları çocukların öğrenmesine yardımcı olacak bir araç olarak sıklıkla kullanıyoruz; bu, değerli beceriler edinmenin ve maliyeti eğlenceli ve ilgi çekici yollarla anlamanın başka bir yaratıcı örneğidir. Değer Çarkı oyununun birçok çocuğun insan haklarına, çeşitliliğe ve empatiye saygı duymasını sağlayarak toplumsal uyumu ve barışın inşasını teşvik edeceğine yürekten inanıyoruz. Doğan Holding ile bu işbirliğini memnuniyetle karşılıyoruz; özel bölüm ortakları, tüm çocukların tam potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olmak için yalnızca kaynaklarını değil, aynı zamanda uzmanlıklarını ve yenilikçi bakış açılarını da getirerek çalışmalarımızda kritik bir rol oynuyor.”

  Doğan Holding ve UNICEF, çocukların toplum içinde bireysel bir hayat yaşamaya hazırlanmaları ve Birleşmiş Milletler Tüzüğü’nde belirtilen ideallerle yetiştirilmeleri ihtiyacını dikkate alan, ortak maliyetler temelinde anlaşmaya varılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. , özellikle barış, bedeller, hoşgörü, özgürlük, eşitlik ve dayanışma. .

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu