Haber

Ağrılı kadınlar depremzedeler için uyku tulumlarında çalışıyor

Ağrı’da halk eğitim merkezlerindeki kursiyerler depremzedeler için günde 500 uyku tulumu dikiyor.

Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremden etkilenenler için kentte başlatılan yardım seferberliği devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, il genelinde halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticiler ve kursiyerler, depremzedeler için kışlık kıyafet diktikten sonra uyku tulumu üretimine başladı.

Kadınların hazırladığı uyku tulumları yardım tırlarıyla deprem bölgesine gönderiliyor.

Kursiyerleri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, camia olarak deprem bölgesine yardım çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kursiyerlerin depremzedelerin ısınma ihtiyaçlarına katkı sağlamak için çalıştıklarını belirten Kökrek, şunları kaydetti:

“İnşallah burada ürettiğiniz eserler az da olsa vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için bir fırsat sağlayacaktır. İl genelinde günlük 500 adet uyku tulumu üretilerek deprem bölgesine gönderilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımız Kahramanmaraş’ı ‘kahramanmaraş’ olarak tanımlamıştır. Kardeş şehir Burada ürettiğimiz uyku tulumlarını Kahramanmaraş’ın deprem bölgesine ulaştırıyoruz.” Allah bir daha böyle afetleri ülkemizde göstermesin. Buradaki usta eğitmenlerimiz 7 gün 24 saat görev başında. Hafta içi ve hafta sonu üretim yapıyorlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu