Haber

Emir Aşar’dan ’24 saat’ yarışında kariyerinin en anlamlı birinciliği

Almanya’da düzenlenen Nürburgring Dayanıklılık Şampiyonası’nda Tezmaksan’ın desteğiyle dört yıldır mücadele eden geçmiş dönemin şampiyonu Buyruk Asarı, ADAC Totalenergies 24h çabasıyla takımı Max Kruse Racing ile damalı bayrak Sp3t ile yarışıyor. Yetkililer tarafından dünyanın en zor ve tehlikeli yarışlarından biri olarak kabul edilen Nürburgring Nordschleife’de yarışın. Kategori birincisi oldu. 131 aracın mücadele ettiği yarışta 88 araç bitiş çizgisini geçmeyi başardı.

Motor sporlarının prestijli serilerinden biri olan Nürburgring Dayanıklılık Şampiyonası’nda geçen dönem Türkiye şampiyon oldu. Emir Asari, Türkiye talaşlı imalat sektörünün lideri Tezmaksan ‘nin ana sponsorluğunda çalıştığı dördüncü dönemde ilk büyük başarısına ulaştı. VW Golf TCR model aracıyla Sp3t kategorisinde şampiyonluk mücadelesi veren ve dönemin ilk yarışları olan Asarı’da istenilen sonuçları alamayan Max Kruse Yarışıtakım arkadaşları benjamin carter, Max ParçaVe Matthias WasselADAC Totalenergies ile Nürburgring Nordschleife’deki 24 Saat Yarışında bitiş çizgisini birinci olarak geçti.

24 saatlik bir yarışla çocukluk hayali gerçek oluyor

Yarıştan sonra yorum Emir Asari “Takım olarak istediğimiz gibi başlayamadığımız dönemin bu en kritik yarışında elde ettiğimiz birincilik bizim için ayrı bir motivasyon kaynağı oldu. Bu yarışı bitirebilmek bile büyük bir onur ve çocukluğumdan beri hayalini kurduğum 24 saat emeğini kazanarak mesleğim açısından en anlamlı birinciliği elde etmiş oldum. Bulunduğumuz kategoride sadece takipçi olarak gördüğümüz bir araç vardı ve sıralamada önümüzdeydi. Gerçek strateji ve en az hata ile yarışta onu yenmeyi başardık ve gözümüzü TCR kategorisine diktik. Bu başarıda pay sahibi olan tüm grup arkadaşlarıma ve dört yıldır desteğini esirgemeyen Tezmaksan’a teşekkür ederim. Dönemin bundan sonraki yarışlarında hedefimiz birincilik ve dönem sonunda şampiyonluk olacaktır” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu