Ekonomi

İş adamları Körfez’den büyük hedeflerle döndü

Geziye eşlik eden iş insanlarından İstanbul Cerrahi Sağlık Küme Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Turgut Öztürk şunları söyledi:

Ülkemiz adına çok verimli bir ziyaret olduğuna inanıyorum. Körfez ülkeleriyle sadece ekonomik ve ticari değil, siyasi ve kültürel alanlarda da çok değerli anlaşmaların imzalandığına şahit olduk. Dış Ekonomik Tahvil Komitesi (DEİK) ile uyum içinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na 200 iş insanı ile yaptığı ziyaretlerde eşlik ettik. Bu ziyaretin Türkiye’ye katkısına sektörel olarak değil, bir bütün olarak bakmak gerekiyor. Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de içinde bulunduğu Körfez çeşidi kapsamında çok değerli temaslarımız oldu.

Birçok alanda olduğu gibi sağlık ve sağlık turizmi alanında da Körfez ülkelerinde hem yatırım hem de hizmet anlamında görüşmeler yapıldı. Körfez ülkeleri sağlık turizminde büyük değer taşıyor. Sağlık turizmini artık ülkemizin bacasız sektörü olarak adlandırıyoruz. Hem yeni yatırımlarda hem de sağlık turizminde Avrupa ile birlikte lider olan Körfez ülkelerinden hastaların Türkiye’ye çekilmesi için değerli girişimlerde bulunduk.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu