Yaşam

Nazilerin Toplama Kampındaki İnsanlara “Deney” Adına Uyguladığı ‘Deniz Suyu İşkencesi’: Suda Boğulmaktan Daha Kötü!

Deniz suyu azabı denilince aklınıza boğulma, denize atılma gibi azaplar gelebilir ama bu Onlardan çok farklıdır ve anlaşılması zordur.

Deniz suyu deneyinin ayrıntılarını kamptan kaçıp hayatta kalan bir adam sayesinde biliyoruz. Hazırsanız bunu ne zaman, kim tarafından ve Kimlere uygulanır?görelim.

Nazi deneyleri o kadar muhteşemdi ki, savaş suçu sayıldılar.

Nazilerin İkinci Dünya Savaşı sırasında gerçekleştirdiği çeşitli insan deneyleri, ciddi savaş hataları olarak görülüyordu. insan hakları ihlallerini içermektedir.

Bu deneyler arasında çeşitli tıbbi deneyler, savaş esirlerine ve toplama kamplarındaki esirlere kötü muamele, insan haklarına aykırı kısırlaştırma uygulamaları vb. yer almaktadır. etik olmayan eylemler gecerli. Bunlardan biri de birazdan detaylı olarak bahsedeceğimiz “deniz suyu deneyi”dir.

Hans Eppinger isimli doktor Avustralyalı bir fizikçiydi ve toplama kamplarında feci görevler üstlenmişti.

Eppinger, İkinci Dünya Savaşı sırasında kamplardaki insanlar üzerinde korkunç deneyler yapıyordu. Avustralyalı doktor çoğunlukla göçebe olan Rumenleri kullandı. İçeriğimizin konusu “deniz suyu deneyleri”Bunun için kullanılan insanların %90’ı fakir Rumenlerdi.

Deneyin amacı bir kişiyi içme suyu ve yiyecekten mahrum etmektir. Eğer onları yalnız deniz suyuyla hayatta kalmaya zorlarlarsa Ne olacağını, ne zaman ve nasıl öleceğini görmekti. Nedenini soruyorsun? Çünkü savaşlarda pilotlardan birinin bunu yaşaması gerekebilir.

Ayrıca deniz suyunu içilebilir hale getirmenin yollarını arıyorlardı.

Bunun için insanlara gruplara ayrılarak su, deniz suyu, işlenmiş deniz suyu ve tuzsuz deniz suyu verildi. Deniz suyu içenler kısa sürede şiddetli ishal, kasılma, halüsinasyon, cinnet ve ölüm gibi ciddi sorunlarla karşılaşabilirler. fiziksel ve zihinsel sorunlarortaya çıkıyordu.

Rumen bir çingene

Kamptan sağ kurtulan Joseph Tschofenig sayesinde bu acımasız deneyin ayrıntılarını biliyoruz. Adam deneylere kendi gözleriyle tanık oldu. Söylediğinize göre mağdurlar yeni silinen yerleri yalıyor ve nemli bezleri emiyorlardı. Tabii bunlar çok uzun sürmedi.

İkinci Dünya Savaşı’nın ardından önde gelen Nazi doktorları Nürnberg’deki Uluslararası Askeri Mahkeme’de adalet önüne çıkarıldı.

Yirmi doktor “Savaş Suçları ve İnsanlığa Karşı Suçlar”la suçlandı. Doktorların Nürnberg duruşmalarında Dachau, Auschwitz, Buchenwald ve Sachsenhausen toplama kamplarında yürütülen duruşmalar Sadist insan deneylerinin kanıtıgöründü.

Nürnberg duruşmalarından bu yana dünya, Nazi doktorlarının araştırma kisvesi altında kasıtlı cinayet işlediği gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldı. Hans Eppinger, 25 Eylül 1946’daki duruşmasından tam bir ay önce, kendini zehirleyerek İntihar etti. Böylece yıllarca acımasız deneylerle insanlara yaşattığı acılar cezasız kaldı.

Kaynaklar: Holokost Ansiklopedisi, ResearchGate

Nazilerle ilgili diğer içeriğimiz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu