Ekonomi

Öğle Hisse Senedi Hareketleri: Ford, Fortinet Yükselişi; Snap Şelalesi

Investing.com — ABD’deki başlıca hisse senedi endeksleri Çarşamba günü piyasa katılımcılarının yeni kurumsal kazanç raporlarını değerlendirmesiyle yükseldi. S&P 500Yeni bir zirveye ulaşarak 5.000 seviyesine yaklaştı.

İşte bugün Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en değerli hisse senedi fiyat hareketlerinden bazıları:

Ford (IS: FROTO ) Motor Company (F) hisseleri, otomobil üreticisinin 2024 için mali analistlerin tahminlerini aşan bir gelir iddiası sunmasının ve hissedar getirilerini artırma sözünün ardından %3 arttı. General Motors (GM) ve Stellantis (STLA) dahil olmak üzere diğer otomobil üreticilerinin hisseleri de yükseliş yaşadı.

ek inc . (NYSE: PATLATMAK) hisseleri, sosyal medya şirketinin üç ayda bir 1,36 milyar dolar gelir açıklamasının ardından analistlerin beklentilerinin altında %35’ten fazla düştü.

Uber Technologies Inc. (UBER), kısmen araç çağırma ve yiyecek dağıtım hizmetlerine yönelik güçlü tatil sezonu talebinin etkisiyle ilk yıllık faaliyet kârını net bazda raporladıktan sonra hisse senedi fiyatında %1’lik bir artış yaşadı.

Yum China Holdings Inc. (YUMC) hisseleri, KFC ve Pizza Hut restoranlarını işleten şirketin dördüncü çeyrekte beklentileri aşan satışlar bildirmesinin ardından %10 arttı.

Fortinet Inc. (FTNT), siber güvenlik şirketinin dördüncü çeyrekte beklenenden yüksek kar açıklamasının ardından hisselerinde %4 artış gördü. Bu artış, daha fazla işletmenin dijital güvenliğe yatırım yapmasına yol açan bir dizi bilgisayar korsanlığı olayının ardından geldi. Şirketin hisseleri önemli bir artış kaydetti.

VF Corporation (VFC), hazır giyim şirketinin üçüncü çeyrekte hisse başına düzeltilmiş kazancının beklenenden düşük olduğunu bildirmesi ve baş mali sorumlusunun yakında ayrılacağını duyurmasının ardından hisse senedi fiyatlarında %13’lük bir düşüş yaşadı.

Roblox Corporation (RBLX) hisseleri, dördüncü çeyrek kazançlarının konsensüs varsayımlarını aşmasının ardından %7 arttı. Raporun dikkat çeken bir diğer yönü ise güçlü rezervasyon seviyesi oldu.

Chipotle Mexican Grill Inc. (CMG), beklentileri aşan kazanç ve gelir raporunun ardından tüm yıl için karşılaştırılabilir restoran satışlarında orta tek haneli artış öngörmesinin ardından hisse senedi fiyatında %8 artış gördü.

Enphase Energy Inc. (ENPH) hisseleri, şirketin birçok kişinin beklediğinden daha iyi dördüncü çeyrek sonuçları açıklamasının ardından %18 arttı.

Amgen Inc. (AMGN), dördüncü çeyrekte yukarıda belirtilen kazanç ve hisse başına kazanç raporlarına rağmen hisselerinin %4,6 düştüğünü gördü. Dikkatler, obezite tedavisine yönelik ilaç limitlerine ilişkin beklentilere çevrildi.

Emerson Electric Co. (EMR) hisseleri, şirketin beklentileri aşan mali sonuçlar açıklaması ve analistlerin varsayımlarıyla eşleşen bir tahmin sunmasının ardından %11 arttı. Açıklama öncesinde beklentiler ılımlıydı.

Palantir Technologies Inc. (PLTR) hisseleri, bilgi analitiği şirketinin beklenenden daha iyi bir yıllık kar beyanı vermesinin ardından önceki günkü kazançlarına dayanarak %7 arttı.

Çok güzel! Brands Inc. (YUM) hisseleri son çeyrek mali sonuçlarının açıklanmasının ardından %3,4 oranında arttı. Yatırımcılar Orta Doğu’daki hava durumuyla ilgili sorunların ve çatışmaların etkilerini görmezden geldi.

Louis Juricic’in ek raporlaması

Bu makale bir editör tarafından yapay zeka yardımıyla yazılmış, tercüme edilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu