Sağlık

Kamu Sendikaları Platformu’ndan Ortak Açıklama

30 Örgütlü Yapıdan Tek Mesaj: Örgütlenme özgürlüğünü engelleyen her türlü girişime karşıyız!

29 sendika ve 1 konfederasyondan oluşan 30 örgütün oluşturduğu Kamu Sendikaları Platformu (KSP), ortak açıklama yayınladı.

İşte o açıklama

Değerli kamu çalışanları ve saygıdeğer vatandaşlarımız,

Öncelikle geçen yıl 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen, birçok ilimizi etkileyen ve hepimizi derinden yaralayan büyük depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, iyileşmeye çalışan vatandaşlarımıza sabır ve kolaylıklar diliyoruz. Tüm bu süreçte var güçleriyle çalışan gönüllülerimize ve kamu çalışanlarına saygılarımızı sunuyoruz.

Kamu sendikacılığı alanında yıllardır yapılmayan mevzuat değişikliklerinin, örgütlenme özgürlüğünü engelleyecek düzenlemelerin son birkaç yılda yapıldığına tanık oluyoruz. Sendikal tekelleşme umuduyla önce yüzde 1, sonra da kanun yoluyla hukuka başvurma cesaretini göstererek sendikalaşma barajını yüzde 2’ye getiren tekelci zihniyet, benzeri görülmemiş bir nefretle öfke nöbetleri geçiriyor.

Yargı erkinin iptal kararlarını bile tartışmalı görerek, ülkemiz yargısının bağımsızlığına gölge düşürecek şekilde, kendisini kurumların ve normların üzerinde gören yapıların çıkar arayışları maalesef sona ermiş değil. Hizmetin 11 branşındaki tüm memurların zorlu çalışmalarını kaderlerine bırakan bu sarı grupların düşen maskeleri, gerçek yüzlerini ortaya çıkardı.

Gerçekler ortaya çıktıkça, mobbing, suni barajlar ve partizan yöneticilerin keyfi kararlarıyla işçileri yıpratmaya çalışan etkisiz yetkili yapılar, artık dayanışma aidatı ve yasa değişikliği adı altında; Başarısız olan konumlarını çaba göstererek değil, kamu çalışanlarına baskı yapmaya devam ederek korumaya çalışıyorlar. Tüm bu umursamazlığa hukukun emrettiği dille direnen, memurların haklarını koruyan, kamu görevlileri yoksul olamaz diyerek asgari ortak alanlarda bir araya gelen tüm sendikalara; Gerek meclis tartışmalarında gerekse hukuki kanallardan bizlere destek veren tüm milletvekillerimize teşekkür ederiz.

Kamu çalışanlarının yaptıklarıyla sendikalaşma hakkını gasp etmeye çalışan ve sendikalaşma iddiasında olan bu zihniyetin yeni oyunlarına emeklerinizin kurban gitmesini önlemek için farklı iş kollarından toplam 29 sendika ve 1 konfederasyon olarak bir araya geldik. Bunu yaparak kamuya fayda sağladığını iddia ederek aslında en büyük zararı kamuya vermektedir. Alanın gerçek ve özgür inisiyatifini temsil eden sendikalar olarak, farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ettikten sonra, ortak değerler üzerinde buluşma erdemine ulaşarak; Adaleti gözeterek tüm kamu çalışanlarının haklarını ve geleceğini savunmak amacıyla bir araya geldik.

Gücünü siyasi güçlerden almıyor; Düşünceleri ve eylemleri doğrudan üyeleri tarafından desteklenen bağımsız örgütler olarak, sarı grupların kurduğu yüzde 2 barajının kararla kaldırılmasından sonraki süreçte yaptıkları açıklamaları büyük bir utançla izleyen kamu çalışanları olarak karşınızdayız. Anayasa Mahkemesi’nin. Yaşadığımız dünyada bölgesel, dar görüşlü, antidemokratik, kapalı kafalıların yaşama şansı yok; Ancak diyoruz ki, devletimiz ve milletimiz bir asırdan fazla demokrasi tecrübesine, binlerce yıllık devlet bilgeliği ve geleneğine sahiptir. Bizim anlayışımızda devlet güçlünün değil, hakkın hukukunu gözeten otoritedir. Bu, devlet geleneğimizin temelinde var olan bir normdur. Ancak geldiğimiz noktada sözde yetkili ama etkisiz, devlet uygulamalarını bile tanımayan bir sendikal yapıyla karşı karşıyayız.

Kamu Sendikaları Platformu olarak sadece itiraz eden ve çıkmaz yaratmaya çalışanlar arasında değiliz, ülkemizde katılımcı demokrasi anlayışının hakim olması için çabalamayı hedefliyoruz; Örgütlenme özgürlüğüne direnen, kirli niyet peşinde koşan sözde sendika isimli yapıların tüm adımlarını yakından takip ettiğimizi, bu yöndeki girişimlere karşı ortak bir yol haritası belirlediğimizi bildirmek isteriz. Ortak anlayışımızın şekillendirdiği prosedürlerle örgütlenme özgürlüğünü engellemekteyiz. Türk kamu sendikacılığının 21. yüzyıla yakışır, çağdaş, liberal, katılımcı, kapsayıcı ve aktif bir yere getirilmesi için başta yasal düzenlemeler ve fiili sendikalar olmak üzere gerekli gördüğümüz tüm girişimler adına sorumluluk aldığımızı beyan ederiz.

Kamu Birlikleri Platformu olarak ilk toplantımızı gerçekleştirerek kapsamlı, nitelikli ve sürdürülebilir bir çalışma sürecini resmi olarak başlattığımızı belirtmek isteriz.

Saygılarımızla.

ORTAK AÇIKLAMA PAYDAŞLAR

ADİL-SEN
AHEŞEN
ANADOLU ŞİHHAT-SEN
BAK-YEN
BİZİM-SEN
OFİS LİYAKAT-SEN
DES
DİNİ GÖRÜŞ-SEN
EĞİTİM SÖZ-SEN
HER ZAMAN SEN
HÜRRİYETÇ SAĞLIK-YEN
KAMU SAĞLIĞI-SİZ
LİYAKAT-YEN
ÖZ DİYANET-SEN
ŞİHHAT LİYAKAT-YEN
ŞAHSEN
SAY-SEN
SGK-SEN
SIMESEN
ŞEHİT GAZİ SAĞLIK
TOS
TÜM EĞİTİM BİR SİZİNDİR
TAM SAĞLIK-SEN
ÜNİPER İSENİZ
YURT BÜRO-SEN
YURT EĞİTİM-SEN
YURT İMAR-SEN
YURT SAĞLIK-YEN
YURT TARIM-SEN
İÇ BİRLİKLERİ KONFEDERASYONU

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

doganyolajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu